Kanseri önlemede en etkin ilaç

Yapılan çalışmalar düzenli yürüyüş yapmanın süreden bağımsız olarak ölüm riskini azalttığını gösteriyor. Her ne kadar rehberler ‘İdeal sağlık’ koşullarının sağlanabilmesi için haftada 150 dakika orta düzeyde veya 75 dakika ağır düzeyde egzersiz yapılmasını öneriyorsa da yeni bilgiler SADECE haftada 120 dakika ama düzenli yürüyüş yapmanın sağlık için çok faydalı olduğunu söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Kanser Enstitüsü, alternatif tıp veya ek gıdaları standart tedavi dışında kalan ürünler ve medikal sistemler olarak tanımlıyor. Ek gıda veya bitkisel ürünlerde mikropların, böcek ilaçlarının veya ağır metallerin bulaşıyor olma olasılığı bulunmakta. Bitkisel ürünlerin her kutusunda standart dozda ve etkide etken madde olmayabilir.

Bu enstitü bünyesinde yapılan toplantılarda alternatif tıp yaklaşımları ve ek gıdalarla ilgili kanser tedavilerinde henüz sağ kalım üzerine yeterince etkili ürünlerin bulunmadığı ve bu konularda bilimsel ve klinik çalışmalar yapılması gerektiği belirtildi. Ancak, bu bilimsel çalışmalar ışığında alternatif tedaviler ve ek gıdalarla ilgili etki, yan etki, hayat kalitesi ve sağ kalım sonuçları alındıktan sonra yorumda bulunulabileceği eklendi. Sonuç şu ki kanserler modern tedavi yöntemleriyle giderek başarılı bir şekilde tedavi ediliyor ve anlamsız ürünlerle yoldan sapmamak gerekli.

Amerikan Kanser Enstitüsü Uyarıyor:
Standardın dışında olan EK GIDALARA GÜVENMEYİN YÜRÜYÜŞ Basit, bedava ve eğitim gerektirmiyor

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR)
https://www.losemilenfomamiyelom.org/

Kategori Blog

Tags:


İlişkili Makaleler


Lenfoma ve egzersiz

Lenfoma ve egzersiz

Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği olarak sizlere egzersizin ve dengeli beslenmenin kanser gelişiminde ve tedavi sürecindeki önemini sık sık hatırlatmaya çalışıyoruz....

Canlı ilaç devri başlıyor

Canlı ilaç devri başlıyor

Dr. Sinem CİVRİZ BOZDAĞ Editör Yardımcısı Lösemi, lenfoma, miyelom gibi hematolojik maligniteler her geçen gün artmakta. Bu hastalıklardan korunma yollarından...



Bir cevap yazın