Covid-19 oldum, kanser tedavime devam edebilir miyim?

Bu konunun hekiminizle tartışılması mutlak gereklidir. Ancak genel kabul gören görüş COVID hastalığı olan bir hastanın tedavisinin ertelenmesi yönündedir. Kemoterapiye veya diğer tedavilere başlamadan önce COVID testinin negatifleştiğinin gösterilmesi gereklidir.

Bağışıklığı etkilemeyen tedavilere bu süreçte devam edilebilirken, bağışıklığı etkileyen tedavilere mümkünse ara verilmesi tavsiye edilmektedir.

Kanser tedavi sürecinde değişiklik olacak mı?

Salgın döneminde kalabalık ortamlarda virüs maruziyetinin görülmesi ile hastanelerde görüşme politikaları değiştirildi. Bu dönemde tedavi süreci biten ve hastalığı kontrol altında olan hastalara Teletıp denen telefon veya görüntülü görüşmelerle ulaşıldı. Bazı hastaneye gelmeyi gerektiren tedavi süreçleri hekimler tarafından ağızdan alınan tedavilerle değiştirildi.

Tedavi süreci devam eden hastalar ise hastanede aralıklı yapılan muayenelerle kontrol edildiler. Tedavilerin ertelenmesi kararı kar-zarar hesabı yapılarak hekimleriniz tarafından sizinle paylaşılacaktır.

Kategori Blog

Tags:


İlişkili Makaleler


Lenfoma ve egzersiz

Lenfoma ve egzersiz

Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği olarak sizlere egzersizin ve dengeli beslenmenin kanser gelişiminde ve tedavi sürecindeki önemini sık sık hatırlatmaya çalışıyoruz....



Bir cevap yazın